Search
Enter Keywords:
Saturday, 18 November de 2017
Main Menu
Home
Trans Tadji
Qui Som
Els Pasos
La ruta
Les Dades
Blog
Fotos !!!
Links
Passis diapos
Login Form

Recuperar contrasenya?
Home arrow Blog arrow La vida a la carretera
La vida a la carretera Imprimir a/e
escrit per Xavi   
Sunday, 17 July de 2005

Fa gairebé dues setmanes que som a la carretera. Autèntica arteria vital del país.

Lluny de les lluites de les nostres societats on exigim circunvalacions i soterraments, aquí la carretera és font de vida que alimenta els pobles per on passa.
La carretera és punt de trobada, de compra, de descans i d'arreglos.
La carretera tant serveix d'era on batre el blat com de lloc ideal on netejar l'estora del menjador.

També serà a la carretera on ens esperarà el mecànic per solventar aquell problema que arrossega el cotxe. I després de 50km de pista polsegosa, què millor que aprofitar l'aigua que baixa d'un rierol de muntanya per canalitzar-la en mangueres i amb esponges netejar els cotxes?

Quan toqui descansar també ho farem a peu de carretera, en una Choikhana (casa de te), on hi trobarem tant viatgers de pas com la gent del poble, ociosa, amb ganes de tertúlia. Allá, amb un Choi a la mà i menjant qualsevol cosa (arròs, carn de xai, sopa ...) es compartiran riures i xerrades.

També podrem aprofitar per comprar qualsevol cosa que ens calgui, ja sigui a la mateixa Choikhana o en un dels molts tenderetes que trobarem pels pobles. Qualsevol lloc és bo (sota un arbre o en una parada d'autobús) mentre hi toqui l'ombra. Una cadira o unes caixes faran d'aparador improvisat i hi podrem comprar des d'una Royal Cola a una pastilla de sabó passant per llumins , fruits secs o camisetes.

I si cal, la carretera o carrer també servirà per esquarterar la vaca que s'acaba de sacrificar.

Finalment, la carretera també servirà per pendre la fresca sota qualsevol arbre, un albercoquer per exemple, i així des de la fresca, anar veient com transcorre la vida amb cotxes amunt i avall.

 

© 2017 Trans Tadji. Viatge a Tadjikistan. Trip to Tadjikistan
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Hosting powered by Nominalia