Search
Enter Keywords:
Saturday, 18 November de 2017
Main Menu
Home
Trans Tadji
Qui Som
Els Pasos
La ruta
Les Dades
Blog
Fotos !!!
Links
Passis diapos
Login Form

Recuperar contrasenya?
Home arrow Blog arrow La gastronomia
La gastronomia Imprimir a/e
escrit per Xavi   
Sunday, 17 July de 2005
Com be ha dit l'Enric no noms de iogurt pot viure el ciclista, aix que repassarem una mica el que hem anat tastant fins ara.

Per comenar destacar la fruita. Aquest b centre-asitic. Siguin pomes, sndries, melons o albercocs. Frutia sense tractar on els albercocs es cullen del terra, la qual cosa vol dir que estan madurs, i es menjen el mateix dia.
A aquestes alades hem perdut el compte de les sndries que hem arribat a menjar i d'albercocs, sense anar ms lluny ahir ens vam menjar com a mnim un parell de dotzenes per cap.

I a Tajikistan tot s bo. Si els abercocs sn collits del tera, els ous no sn de granja sin de les gallines que veus voltant pel poble, i aix al esmorzar un parell d'ous ferrats es nota.

Per no us penseu que ens hem tornat uns oveo-lacteo-vegetarians amb dieta a base de iogurt, fruita i ous. No.
Tamb hem atacat l'Osh o pilav, aquesta espcie de paella d'origen turc, que amb les seves diferents variants locals es pot menjar des de Belgrad fins a Kashgar. Aqu ve amb tacos de carn, espcies i pastanaga cuita.
Tamb hem atacat el Haslik, o broqueta de carn, avui de pollatre, altres dies vedella o xai.
La sopa, espesa, amb patata i carn tamb fa les nostres delcies i es ideal per recuperar energies desprs de les pedalades.

Invitats a casa d'un xofer hem pogut disfrutar de peix de riu. Un peix similar en gust i tacte a la tonyina del que ens vam ventilar tot el plat que ens van oferir. Duiem 50km fets i ens quedaven 60 per endevant abans no acabs el dia.

Tot aquest menjars, sempre sn acompanayats d'alguna amanida amb forma de tomquet, cogombre i/o ceba a punt de l'hortet del costat. I, evidentment, tot regat amb te i amb iogurt.

De moment, de gana, no n'hem passat.

 

© 2017 Trans Tadji. Viatge a Tadjikistan. Trip to Tadjikistan
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
Hosting powered by Nominalia